tirsdag 6. november 2012

Norges beste ostekake?




Nøttebunn 

2 eggehviter
100 g sukker
130 g malte hasselnøtter/mandler

  • Still stekeovnen på 180 grader. 
  • Legg hasselnøttene på et stekebrett og rist de i 5-10 minutter, fjern skallet med et fuktig kjøkkenhåndkle
  • Knus nøttene i en kjøkkenmaskin
  • Pisk eggehviter og sukker til marengs og vend inn de malte hasselnøttene 
  • Ha massen i en springform,ca 24 cm i diameter. 
  • Stek nøttebunnen i 10 min og avkjøl. 

Til denne kaken kan man også bruke kjeksbunn; Digestive og kormo søt havrekjeks malt i en kjøkkenmaskin eller med en kjevle. Bland kjeksen med 4-5 ss smeltet margarin. Ha gjerne i kanel og rom essens for en mer spennende smak på bunnen. Passer utmerket til den syrlige kremosten.

Pasjonsfrukt krem

400 g Tine kremost naturell til baking
50 g Tine Kesam med vanilje
300 g sukker
1/2 vaniljestang
1 1/2 dl pasjonsfrukt juice
Saften fra 1 lime
5 pl. gelatin
3 dl kremfløte

  • Ha kremost, Kesam, sukker og vanilje i en kjøkkenmaskin. Visp det sammen
  • Bløtlegg gelatin i kaldt vann
  • Varm opp limesaft
  • Tilsett gelatin og fruktjuice, bland sammen. Bland det inn i ostemassen 
  • Pisk fløten til en bløt krem og bland den forsiktig inn
  • Ha kremen over nøttebunnen i formen
  • Frys kaken


Pasjonsfrukt gelé

130 g pasjonsfrukt juice 
saft fra en appelsin
saft fra en halv lime
1,2 dl vann
75 g sukker
1 ts maizena
4 plater gelatin

  • Kok opp fruktjuice og sukker
  • Bløtlegg gelatin i kaldt vann
  • Rør ut maizena i litt kaldt vann, ha det i det varme og la alt koke videre i 2 minutter
  • Tilsett gelatin og rør sammen. 
  • Sett geleen kaldt til den begynner og stivne
  • Ta ostekaken ut av fryseren, legg på geleen mens kaken er kald 
  • Fjern kakeformen ved å legge en varm håndduk rundt formen til kaken slipper kantene
  • Sett kaken over på et serveringsfat og la den tine i kjøleskapet i ca 3 timer
  • Pynt kaken med frisk frukt og bær

1 kommentar: