mandag 29. oktober 2012

Melkemat - matskatter på vei i glemmeboka


Kleppsuppe/kleppmelk/bollemelk


En av barndommens favoritter – oppskriften er etter farmor Haldis Hvitsand.
Kjært barn har mange navn Ja Godt er det – enten som en enkel middag eller som kveldskos på kjølige vinterkvelder.

Ingredienser

1 l helmelk eller lettmelk om du ønsker en lettere variant
Melboller/klot
3 egg
2 dl melk
½ ts salt
½ ts kardemomme
ca. 250 g hvetemel


Tilberedning
NB – bruk en tykkbunnet kjele!

  • Kok opp melka
  • Lag melbollene ved å piske sammen egg, melk, kardemomme og salt
  • Rør inn hvetemel til en glatt røre, deigen skal være så tykk at ei skje kan stå i den
  • La deigen svelle litt
  • Lag boller med to dessertskjeer og legg dem i den kokende melka
  • Ikke ha i for mange boller om gangen, tilsett flere boller etter hvert som de andre flyter opp
  • Bollene trekkes i melka i ca. 15 minutter – de er ferdige når de flyter.

Serveres med sukker og kanel.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar