Kleppsuppe/kleppmelk/bollemelk |
En av barndommens favoritter – oppskriften er etter farmor Haldis Hvitsand.
Kjært barn har mange navn Ja Godt er det – enten som en enkel middag eller som kveldskos på kjølige vinterkvelder.
Ingredienser
1 l helmelk eller lettmelk om du ønsker en lettere variant
Melboller/klot
3 egg
2 dl melk
½ ts salt
½ ts kardemomme
ca. 250 g hvetemel
Tilberedning
NB – bruk en tykkbunnet kjele!
Serveres med sukker og kanel.
Ingredienser
1 l helmelk eller lettmelk om du ønsker en lettere variant
Melboller/klot
3 egg
2 dl melk
½ ts salt
½ ts kardemomme
ca. 250 g hvetemel
Tilberedning
NB – bruk en tykkbunnet kjele!
- Kok opp melka
- Lag melbollene ved å piske sammen egg, melk, kardemomme og salt
- Rør inn hvetemel til en glatt røre, deigen skal være så tykk at ei skje kan stå i den
- La deigen svelle litt
- Lag boller med to dessertskjeer og legg dem i den kokende melka
- Ikke ha i for mange boller om gangen, tilsett flere boller etter hvert som de andre flyter opp
- Bollene trekkes i melka i ca. 15 minutter – de er ferdige når de flyter.
Serveres med sukker og kanel.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar