onsdag 5. desember 2012

Brente mandler



Ingredienser:

350 g mandler
130 g vann
125 g brunt sukker
25 g sukker
1/2 ts kanel
5 ss Cognac
1/2 vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
2 ss meierismør

melis

Slik gjør du;

  • Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene
  • Ha vann, sukker, vaniljefrø og kanel i en panne
  • Varm opp på middels/sterk varme til sukkeret er smeltet og vannet har fordampet
  • Ha i Cognac, mandler og smør, rør godt rundt så karamellen fester seg på mandlene. Pass på at det ikke blir brent
  • Når alt er smeltet heller du mandlene over på et bakepapir som det er melis på
  • Skill mandlene fra hverandre med to gafler mens de er varme, avkjøl 
  • Rull mandlene i hånda med melis og ha de deretter i en tett boks

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar