mandag 9. juli 2012

Rørte blåbær

Nå er det tid for å bruke de flotte blåbærene som vokser i skråningen her hos oss. Pannekaker og hjemmelaget tomatsuppe sto på menyen og da var det bare å gå ut for å plukke en liten slump med bær.


Ingredienser:

ca 300 gr bær
70 gr sukker

Fremgangsmåte:

Til rørte bær er det viktig at bærene er helt rene. Fjern stilk og annet smuss. Skyll de eventuelt raskt i vann og la de renne godt av og ha de i en bolle. 

Ha sukker i bollen og rør om til sukkeret har smeltet. 
Har du noen sitron liggende kan du ta noen dråper for holdbarheten.

Har du mye bær kan du lage til å fryse ned for en annen anledning. Tilsett da frysepulver litt etter litt under kraftig visping. Ha de rørte bærene over i rene glass eller frysebeger med tett lokk. Sett på merkelapp med dato og type bær.

Holdbarhet: kjøleskap, 1 uke, dypfryst, opptil ett år.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar