søndag 23. september 2012

Plommeterte





Søt tertedeig

200 g siktet hvetemel
25g malte mandler (kan sløyfes)
80 g melis
1 krm salt
120 g kaldt smør i terninger
1 egg


  • Smuldre mel, melis, mandler og smør i en bolle for hånd eller foodprossesor. 
  • Tilsett egget og kna det inn i deigen, eller kjør deigen raskt sammen i foodprossesoren. 
  • Pakk deigen inn i plast og la den hvile i minst 4 timer i kjøleskapet, gjerne natten over.
  • Forvarm ovnen til 160 grader.
  • Kjevle deigen til ca 3 cm tykk leiv. smør en terteform og legg leiven i formen slik at den dekker bunn og kant.
  • Bruk en gaffel og prikk bunnen for at den ikke skal blåse seg opp under steking 
  • Sett tertebunnen i fryseren til deigen er hard, ca 30 minutter.
  • Legg et bakepapir på paibunnen og fyll med tørkede erter eller linser. dette for at deigen ikke skal skli ned langs sidene under steking.
  • Stek deigen i 10 minutter, fjern erter og bakepapir. la bunnen steke i ytterligere 10 minutter til den er gyllen. 
  • La den avkjøles

Fyll:

Vaniljekrem

plommer (kan og bruke hermetiske)
melis
krem

  • Lag vaniljekrem selv eller bruk ferdigkjøpt
  • Fyll på med et lag vaniljekrem i bunnen 
  • Legg så et lag med plommer
  • Stek i ovnen et par minutter så plommeterten blir gjennomvarm
  • Dryss over melis
  • Serveres lun med krem eller vaniljeis

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar