fredag 14. september 2012

Tyttebærgelé




Ingredienser:

1 liter konsentrert tyttebærsaft
1 kg sukker


Fremgangsmåte:


  • kok bær og vann i ca 20 min. på sval varme
  • Bærmassen helles over i en sil eller i en saftpose. La det hele renne godt av seg, men ikke press massen gjennom. Da blir det en uklar saft
  • Mål opp saften og kok den opp med riktig mengde sukker
  • La det koke uten lokk i ca. 20 minutter
  • Geléprøve; Legg litt gelé på et tefat og dra en skje gjennom den. Hvis geléen er ferdig rynker den seg. Hvis ikke må det hele koke noen minutter til
  • La gelémassen stå noen minutter
  • Skum av det som har dannet seg på toppen
  • Øs over i rene,varme glass
  • Oppbevares kjørlig
Tips: Tilsett einerbær, anis, kanel eller annet krydder for å få en spennende smak. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar