mandag 20. august 2012

Den perfekte lørdagsmenyen




"Skinken fra fjellet"

1 pk ruccola
1 glass soltørkede tomater
250 g brie i skiver
200 g jamon eller spekeskinke
extra virgin oil
  • Skyll ruccolaen og tørk av med kjøkkenpapir. 
  • Ha det i en bolle eller legg fordel det på tallerkenene.
  • Ta noen spiseskjeer med soltørkede tomater over og hell litt av oljen i glasset over salaten.
  • Kutt skinken og brien i skiver og dander over salaten.
  • Hell over litt god olje til slutt.






Grillet hummer med urtesmør
  
et ekte luksusdyr på tallerkenen..

2 hummer ferske eller ferdig kokte

urtesmør
200 g ekte meierismør (rom temperert)
2 hvitløksfedd
1/2 sitron
2 ts sitronskall
2 ss estragon
1/2 chili
pepper
salt
fersk dill
fersk basilikum
fersk oregano
Fersk persille

  • Lag først smøret. Rør alt godt sammen med en stavmikser eller sleiv. 
  • Kok hummeren;
  • En hummer skal kokes raskt opp og deretter raskest mulig kjøling i isvann.  
  •  Bruk en stor kjele med masse vann, sånn at hummerne er dekket og det ikke slutter å koke når du putter de ned i kjelen. Bruk gjerne saltvann da dette gir en bedre smak på hummeren. Har du ikke saltvann, bruk vann med 40 gram salt pr liter vann. 
  •  Dypp hummeren i det kokende vannet med hodet først. Mange putter hummeren i fryseren for å bedøve den og stikker en kniv gjennom midt på hodet og skjærer fremover. Stress reduserer kvaliteten på hummeren, så avlive hummeren raskt og humant gjør kjøttet til en delikatesse. 
  • Hold full effekt på kokeplate til hummerne er oppi og skru ned sånn at vannet er oppunder kokepunktet. Ikke kok hummeren for lenge. 1/2 hummer :8-10 minutter- 1 kilos hummer: 15 min. 1 1/2 kilos hummer: 17 min- 2 kilos hummer: 20 minutter 
  •  Ta hummerne ut av kjelen og kjøl de ned i rennende kaldt vann og legg den på ryggen for å bevare på saftigheten. 
  • Kokt hummer deles i to - ta ut paven
  • kryddersmør fordeles rikelig over hummeren
  • Gratiner i ovn eller på grill til smøret er smeltet og hummeren er varm

Server med godt brød og en god salat.

Champagne er godt følge i glasset









Panna Cotta med bringerbærcoulis

PANNA COTTA

Ingredienser

6 dl fløte
1 vaniljestang
skallet av ½ sitron
3 pl. gelatin
1/2 dl melk
125 g sukker
½ dl smak (saft eller likør)



Tilberedning

  • Bløtlegg gelatinen i melken 
  • Fløte kokes med sitronskall, sukker og margen av en vaniljestang + stangen – kok til sukkeret har løst seg opp. 
  • Sil ut vaniljestang og sitronskall. 
  • Varm opp melken og smelt inn gelatinen 
  • Gelatinen tilsettes i den kokte kremen 
  • Settes til avkjøling, rør med jevne mellomrom slik at massen ikke stivner langs kantene på bollen 
  • Smak til 
  • Settes til kjøl i minimum 3 timer 
  • Konsistensen skal være slik at den siger litt ut når du legger den opp 

 Server med friske bær og/eller bærcoullis




BÆRCOULIS


10 porsjoner


Ingredienser


2 dl vann
100 g sukker
400 gram bær
Melis



Tilberedning

  • Kok tykk sukkerlake av vann og sukker. Avkjøl 
  • Mos bær og passer mosen for å få fjernet skinn og steiner 
  • Tilsett sukkerlaken i bærmassen til massen ikke lenger renner utover, men blir liggende jevnt på tallerken 
  • Smak til med melis








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar