Brownie
200 g mørk sjokolade
125 g smør
175 g sukker
1 ts espresso kaffe
2 ss god rom
2 egg
125 g hvetemel
ca 1 dl rosiner
grov hakkede mandler
Slik gjør du;
- Smelt sjokolade og smør i vannbad
- Når alt er smeltet tilsetter du sukker, kaffe og rom. Rør godt
- Bruk en liten bolle til å vispe sammen eggene og ha det i sjokoladeblandingen
- Tilsett mel og rør godt inn i blandingen
- Ha tilslutt i rosiner og hakkede mandler
- Hell blandingen over i en smurt form med bakepapir
- Settes i ovnen ved 180 grader i ca 15-20 min.
- Avkjøl i 30 min
Karamellsaus
2 dl fløte
1 dl brunt sukker
1 dl lys sirup
100 g smør
Slik gjør du;
- Kok opp fløte, sukker, sirup og halvparten av smøret i en tykkbunnet kjele
- La det hele koke i ca 10-15 min til e tykk konsistens og en lys brunfarge
- Rør inn resten av smøret og la sausen kjøles ned
Server karamellsausen til kaken med en liten kule vaniljeis
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar