Norsk klippfisk er en berømt eksportvare, hvert år skipes det ut utallige tonn med klippfisk av ulik kvalitet og mye av klippfisken havner i fiskedisker i Portugal, Spania og Sør Amerika.
Inspirert av Arne Hjeltnes og hans flotte klippfiskprogram – så måtte vi bare prøve å lage disse klippfiskbollene. I Brasil blir visstnok disse servert sammen med kaldt pils i barene på lørdagene. Som sagt så gjort, resultatet frister til å skape en ny tradisjon på lørdagene. Lørdagsgrøten byttes herved ut.
Nok til snadder for 3-4 personer
400 g utvannet klippfisk
200 g skrelte og kokte poteter
3 ss finhakket persille
1 løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
Revet skall av ½ lime
1 egg
Litt god olivenolje
3 ss potetmel
Pepper
Griljermel
-
Frityrolje til frittering
Tilberedning
- Kok fisken i ca. 10 minutter
- Flak fisken forsiktig med hendene og legg bitene på et klede, brett over halve kledet og kna/dra fiskefibrene fra hverandre til du har små biter – (denne metoden hjelper å beholde proteinfibrene «lange» slik at det ferdige resultatet ikke blir grynete.)
- Mos poteter med en håndstapper og ha sammen med fisken
- Ha i løk, hvitløk, limeskall og krydder
- Bland forsiktig med en slikkepott
- Rør inn ett egg, litt olje og pepper
- Form bollene med to spiseskjeer og rull i griljermel
- Fritter i godt med olje
- Legg på kjøkkenpapir
- Server med tomatsalsa, oliven og rømme
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar