Innta en god frokost eller lunsj med ferske musliboller med ditt favoritt pålegg. Kjempe gode med mye smak som gir deg en perfekt start på dagen.
Ingredienser:
(ca 12-16 stk)
5 dl müsliblanding
60 g tørket tranebær
5 dl kokende vann
45 g rosiner
45 g rosiner
20 g fersk gjær
1 dl creme fraich
1 dl creme fraich
1 ss flytende honning
2 ss rapsolje
1/2 appelsin og litt av skallet
400 g hvetemel
50 g sammalt hvetemel grov
1 ts salt
Slik gjør du;
- kok opp vann og hell over i en bolle med müsliblandingen og tranebær, la den stå i ca 1 time
- Smuldre gjæren og ha i creme fraich, salt, olje, honning og appelsin
- Rør inn melet til slutt og vend det godt inn i deigen
- Dryss over mel, dekk til bollen og la den stå i kjøleskapet over natten
- Ha litt mel på bordet og form muslibollene enten for hånd eller med en skje som er dyppet i olje
- Stek på et bakebrett midt i ovnen på 200 grader i ca 20 min
- avkjøl på rist og bollene kan fint fryses ned
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar