Foto: Olav Andreas Høvik |
Ingredienser:
1 1/2 liter rekekraft
15-20 scampi eller tiger-reker
2-4 ss fiskesaus
2-4 ss fiskesaus
2 stk sitrongress
8 skiver galangal-rot
6 kaffir limeblader
saften av 2 lime
10 sjampinjonger
2-3 tomater
tørket chili
hakket koriander
Slik gjør du;
- Rens rekene og skjær ut tarmen (ligger langs ryggen)
- Ha skallet og smør i en stor kjele som freses
- Hell på vann og la det trekke i ca 15-20 min.
- Sil av, smak til med limesaft, fiskesaus og salt. Eventuelt sukker
- Ha i skivet galangal-rot, tomater, skivet sopp, sitrongress kuttet til ca 3 cm lange "pinner" og limeblader og la det hele trekke i 5 minutter
- Knus chilien i en morter og ha det i suppen
- Ha i rekene de siste minuttene. De er ferdig når fargen er rød
- Hakk koriander, dryss over og server
Det skal smake salt, surt og sterkt
Serveres med kokt ris
har spist dette mange ganger i thailand ( nydelig ), men mener at den er laget med kokosmelk ?
SvarSlett