torsdag 8. november 2012

Tom Yan Goong

Foto: Olav Andreas Høvik

Ingredienser:

1 1/2 liter rekekraft

15-20 scampi eller tiger-reker
2-4 ss fiskesaus
2 stk sitrongress
8 skiver galangal-rot
6 kaffir limeblader
saften av 2 lime
10 sjampinjonger
2-3 tomater
tørket chili

hakket koriander


Slik gjør du;

  • Rens rekene og skjær ut tarmen (ligger langs ryggen)
  • Ha skallet og smør i en stor kjele som freses
  • Hell på vann og la det trekke i ca 15-20 min.
  • Sil av, smak til med limesaft, fiskesaus og salt. Eventuelt sukker
  • Ha i  skivet galangal-rot, tomater, skivet sopp, sitrongress kuttet til ca 3 cm lange "pinner" og limeblader og la det hele trekke i 5 minutter
  • Knus chilien i en morter og ha det i suppen
  • Ha i rekene de siste minuttene. De er ferdig når fargen er rød
  • Hakk koriander, dryss over og server
Det skal smake salt, surt og sterkt
Serveres med kokt ris

Oppskrift og bilde: Olav Andreas Høvik

1 kommentar:

  1. har spist dette mange ganger i thailand ( nydelig ), men mener at den er laget med kokosmelk ?

    SvarSlett