2 eggehviter
100 g sukker
130 g malte hasselnøtter/mandler
- Still stekeovnen på 180 grader.
- Legg hasselnøttene på et stekebrett og rist de i 5-10 minutter, fjern skallet med et fuktig kjøkkenhåndkle
- Knus nøttene i en kjøkkenmaskin
- Pisk eggehviter og sukker til marengs og vend inn de malte hasselnøttene
- Ha massen i en springform,ca 24 cm i diameter.
- Stek nøttebunnen i 10 min og avkjøl.
Til denne kaken kan man også bruke kjeksbunn; Digestive og kormo søt havrekjeks malt i en kjøkkenmaskin eller med en kjevle. Bland kjeksen med 4-5 ss smeltet margarin. Ha gjerne i kanel og rom essens for en mer spennende smak på bunnen. Passer utmerket til den syrlige kremosten.
Pasjonsfrukt krem
400 g Tine kremost naturell til baking
400 g Tine kremost naturell til baking
50 g Tine Kesam med vanilje
300 g sukker
300 g sukker
1/2 vaniljestang
1 1/2 dl pasjonsfrukt juice
Saften fra 1 lime
5 pl. gelatin
3 dl kremfløte
1 1/2 dl pasjonsfrukt juice
Saften fra 1 lime
5 pl. gelatin
3 dl kremfløte
- Ha kremost, Kesam, sukker og vanilje i en kjøkkenmaskin. Visp det sammen
- Bløtlegg gelatin i kaldt vann
- Varm opp limesaft
- Tilsett gelatin og fruktjuice, bland sammen. Bland det inn i ostemassen
- Pisk fløten til en bløt krem og bland den forsiktig inn
- Ha kremen over nøttebunnen i formen
- Frys kaken
saft fra en appelsin
saft fra en halv lime
1,2 dl vann
75 g sukker
1 ts maizena
4 plater gelatin
1,2 dl vann
75 g sukker
1 ts maizena
4 plater gelatin
- Kok opp fruktjuice og sukker
- Bløtlegg gelatin i kaldt vann
- Rør ut maizena i litt kaldt vann, ha det i det varme og la alt koke videre i 2 minutter
- Tilsett gelatin og rør sammen.
- Sett geleen kaldt til den begynner og stivne
- Ta ostekaken ut av fryseren, legg på geleen mens kaken er kald
- Fjern kakeformen ved å legge en varm håndduk rundt formen til kaken slipper kantene
- Sett kaken over på et serveringsfat og la den tine i kjøleskapet i ca 3 timer
- Pynt kaken med frisk frukt og bær
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SvarSlett