onsdag 29. august 2012

Dampkokt eplesaft


Vi kan lage kokt saft, dampkokt saft eller rå saft. 
Når vi dampkoker saft som vi har gjort bruker man en spesiell saftkoker. saftkokeren er delt inn i tre deler og i den nederste delen fyller vi med vann som gir damp. 

Ingredienser:

3 kg epler
1/2 kg sukker
5 dl vann

sitronsyre eller atamon til konservering


Fremgangsmåte:

  1. Vask eplene og skjær de i båter
  2. Fyll opp den øvre delen av kokeren med epler og den under med vann
  3. Kok opp vannet, og la det dampe til all saften er trukket ut av frukten
  4. Ha saften i en annen kasserolle og mål opp
  5. Kok opp med riktig mengde sukker
  6. Tilsett sitronsyre eller atamon hvis du er redd for muggangrep på saften
  7. Fyll den kokende saften på varme, sterile flasker eller rene melkekartonger hvis saften skal fryses


1 kommentar: