"Skinken fra fjellet"
1 pk ruccola
1 glass soltørkede tomater
250 g brie i skiver
200 g jamon eller spekeskinke
extra virgin oil
- Skyll ruccolaen og tørk av med kjøkkenpapir.
- Ha det i en bolle eller legg fordel det på tallerkenene.
- Ta noen spiseskjeer med soltørkede tomater over og hell litt av oljen i glasset over salaten.
- Kutt skinken og brien i skiver og dander over salaten.
- Hell over litt god olje til slutt.
Grillet hummer med urtesmør
et ekte luksusdyr på tallerkenen..
2 hummer ferske eller ferdig kokte
urtesmør
200 g ekte meierismør (rom temperert)
2 hvitløksfedd
1/2 sitron
2 ts sitronskall
2 ss estragon
1/2 chili
pepper
salt
fersk dill
fersk basilikum
fersk oregano
Fersk persille
- Lag først smøret. Rør alt godt sammen med en stavmikser eller sleiv.
- Kok hummeren;
- En hummer skal kokes raskt opp og deretter raskest mulig kjøling i isvann.
- Bruk en stor kjele med masse vann, sånn at hummerne er dekket og det ikke slutter å koke når du putter de ned i kjelen. Bruk gjerne saltvann da dette gir en bedre smak på hummeren. Har du ikke saltvann, bruk vann med 40 gram salt pr liter vann.
- Dypp hummeren i det kokende vannet med hodet først. Mange putter hummeren i fryseren for å bedøve den og stikker en kniv gjennom midt på hodet og skjærer fremover. Stress reduserer kvaliteten på hummeren, så avlive hummeren raskt og humant gjør kjøttet til en delikatesse.
- Hold full effekt på kokeplate til hummerne er oppi og skru ned sånn at vannet er oppunder kokepunktet. Ikke kok hummeren for lenge. 1/2 hummer :8-10 minutter- 1 kilos hummer: 15 min. 1 1/2 kilos hummer: 17 min- 2 kilos hummer: 20 minutter
- Ta hummerne ut av kjelen og kjøl de ned i rennende kaldt vann og legg den på ryggen for å bevare på saftigheten.
- Kokt hummer deles i to - ta ut paven
- kryddersmør fordeles rikelig over hummeren
- Gratiner i ovn eller på grill til smøret er smeltet og hummeren er varm
Server med godt brød og en god salat.
Champagne er godt følge i glasset
Panna Cotta med bringerbærcoulis
PANNA COTTA
Ingredienser
6 dl fløte
1 vaniljestang
skallet av ½ sitron
3 pl. gelatin
1/2 dl melk
125 g sukker
½ dl smak (saft eller likør)
Tilberedning
- Bløtlegg gelatinen i melken
- Fløte kokes med sitronskall, sukker og margen av en vaniljestang + stangen – kok til sukkeret har løst seg opp.
- Sil ut vaniljestang og sitronskall.
- Varm opp melken og smelt inn gelatinen
- Gelatinen tilsettes i den kokte kremen
- Settes til avkjøling, rør med jevne mellomrom slik at massen ikke stivner langs kantene på bollen
- Smak til
- Settes til kjøl i minimum 3 timer
- Konsistensen skal være slik at den siger litt ut når du legger den opp
Server med friske bær og/eller bærcoullis
BÆRCOULIS
10 porsjoner
Ingredienser
2 dl vann
100 g sukker
400 gram bær
Melis
Tilberedning
- Kok tykk sukkerlake av vann og sukker. Avkjøl
- Mos bær og passer mosen for å få fjernet skinn og steiner
- Tilsett sukkerlaken i bærmassen til massen ikke lenger renner utover, men blir liggende jevnt på tallerken
- Smak til med melis
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar