onsdag 29. august 2012

Rognebærgele





Tips: hvis rognebærene har fått en frostnatt på seg blir smaken mildere. 

Ingredienser

300 gr rensende rognebær
2 epler
3,5 dl vann

100 g sukker pr dl saft


Fremgangsmåte:

  1. rens og plukk vekk alle mørke og stygge bær
  2. skjær eplene i biter og ha i kjelen
  3. Mål opp riktig mengde vann og damp bærene og eplene under lokk til de safter seg
  4. Sil og mål opp sursaften og tilsett riktig mengde sukker
  5. Kok saften med sukker ca 20 minutter
  6. Ta «geleprøven» ved å ha litt gelé på en skål og avkjøl. Hvis geleen ikke renner sammen når man trekker en skje igjennom er den ferdig.
  7. Husk at gele som koker for lenge blir seig og uten smak.
  8. Fyll på grundig rengjort glass med tette lokk
  9. Oppbevares kjølig




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar