Tips: hvis rognebærene har fått en frostnatt på seg blir smaken mildere.
Ingredienser
300 gr rensende rognebær
2 epler
3,5 dl vann
100 g sukker pr dl saft
Fremgangsmåte:
- rens og plukk vekk alle mørke og stygge bær
- skjær eplene i biter og ha i kjelen
- Mål opp riktig mengde vann og damp bærene og eplene under lokk til de safter seg
- Sil og mål opp sursaften og tilsett riktig mengde sukker
- Kok saften med sukker ca 20 minutter
- Ta «geleprøven» ved å ha litt gelé på en skål og avkjøl. Hvis geleen ikke renner sammen når man trekker en skje igjennom er den ferdig.
- Husk at gele som koker for lenge blir seig og uten smak.
- Fyll på grundig rengjort glass med tette lokk
- Oppbevares kjølig
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar