ALBÓNDIGAS
kjøttboller
Ingredienser:
175 g kjøttdeig av svin
175 g malt kalvekjøtt
3 hvitløksfedd, knust
4 ss brødsmuler
4 ss tomatjuice
1 liten løk
1 ts malt koriander
1 ts malt muskat
1 ts malt spisskummen
en klype malt kanel
1 egg
2 ss olivenolje
1 boks knuste tomater
1 dl rødvin
1 ts sukker
3 ss hakket bladpersille
Fremgangsmåte:
- La brødsmulene svelle i tomatjuicen i ca 15.min
- Bland kjøttdeigen, brødsmuler, egg og krydderet i en bolle og kna til en smidig og jevn masse
- Riv halve løken og hvitløken og bland det inn i deigen.
- Dekk bollen til og sett det i kjøleskap i 30 minutter
- Form små kjøttboller som stekes i overmiddels varme i halvparten av oljen og legg de på et fat
- Saus: varm opp oljen i en stekepanne på middels varme og ha resten av løken i skiver til det mykner
- Tilsett vinen og kok i 1 minutt
- Ha i hakkede tomater, sukker og persillen og la det koke i noen minutter før kjøttbollene legges i.
- Serveres varm
GAMBAS AL AJILLO
Hvitløkreker
Ingredienser:
1 1/4 rå reker (scampi)
80 g smør, smeltet
2 dl olivenolje
8 hvitløksfedd, knust
1 Chili i tynne strimler
Brød med sprø skorpe til servering
Fremgangsmåte:
- Forvarm ovnen til 250°C
- Skrell rekene, men la halene være hele.
- Ta ut den svarte strengen i ryggen, begynn fra hodet
- Skjær en fleng i ryggen på rekene
- Bland smør og olje og fordel i 4 små keramikkskåler (cazuelas de barro)
- Knus hvitløken og ha sammen med rekene i skålene
- Stek i ovnen til blandingen begynner å boble (ca 10 min.)
- Server med brød
Asparges med spekeskinke
Ingredienser:
1 bunt med asparges
1 pk med spekeskinke eller serranoskinke
- Skrell og blansjer aspargesene
- Surr rundt spekeskinke
Marinert lammeskank
cordero
(4 porsjoner)
Ingredienser:
4 lammeskank
marinade:
1 ts salt
1/2 ts nykvernet svart pepper
1-2 finhakkede hvitløksfedd
1-2 ss hakket, frisk basilikum
1/2 hakket chili
1 1/2 dl olivenolje
evt. litt aluminiumsfolie
Fremgangsmåte:
- Bland alle ingrediensene til marinaden og hell det i en plastpose
- Legg i klubbene og la de marinere i minst en time, helst over natten
- Ta ut klubbene og la de renne litt av før de stekes på høy varme for å danne en stekeskorpe
- Ha Lammeskankene i en form og snurr litt aluminiumfolie rundt hvert av lammebeina så de ikke blir svidd
- Ha de i en form og stek i ovnen på 175°C i ca 45 minutter, avhengig av størrelsen på klubbene
Kylling med honning og sennep
2 kyllingfileter
1 egg
3ss hvetemel
1/3 ts salt
3 krm finmalt svart pepper
3 ss olivenolje
3 ss flytende honning
2 ss dijonsennep
1 ss soyasaus
Fremgangsmåte:
- Skjær kyllingen i passe store terninger
- Visp sammen egget i en liten bolle
- Bland sammen mel,salt og pepper i en annen bolle
- Dypp kyllingbitene i egget og deretter i melet og la de tørke litt
- Varm opp oljen i en stekepanne og stek kyllingen til de er gjennomstekte og gylne.
- Bland honning, sennep og soyasaus og ha den nystekte kyllingen i
- serveres varm
ALLIOLI
Aïoli (Hvitløksmajones)
ingredienser:
2 eggeplommer
4 hvitløksfedd, knust
0,6 dl hvitvinseddik eller sitronsaft
2,5 dl mild olivenolje
1 ss hakket persille
Fremgangsmåte:
Aïoli (Hvitløksmajones)
ingredienser:
2 eggeplommer
4 hvitløksfedd, knust
0,6 dl hvitvinseddik eller sitronsaft
2,5 dl mild olivenolje
1 ss hakket persille
Fremgangsmåte:
- Hell eggeplommer, hvitløk og halvparten av eddiken i en bolle
- Bruk en stålvisp eller mikser og visp til alt er godt blandet
- Visp mens du heller gradvis resten av oljen i en tynn stråle til du har en tykk majones
- Ha i persillen og smak til med salt og pepper
- Rør om og server
Ingredienser:
200-300 g manchego, i 1x1 cm terninger
15-20 oliven
frisk basilikum
1 dl god olivenolje
2-3 ss soltørkede tomater
Fremgangsmåte:
- Ha alle ingrediensene i en skål og vend det forsiktig sammen
- La osten få trekke i minst 20 minutter før servering, eller helst over natten
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar