Epler av mange slag har vært dyrket i Norge i mange hundre år, allerede i 1380 omtales epledyrking i Hardanger i et dokument. Det var visstnok munkene som brakte med seg kunnskapen om epledyrking hit til landet i sin tid.
Ingredienser:
1 kg epler
1/2 dl vann
350 gr sukker
1 liten bit kanelstang (kan sløyfes)
10 gr askorbinsyre
Fremgangsmåte:
- Eplene vaskes, skrelles, kjernehus fjernes og eplene deles i biter
- Kok eplene i vann til de moser seg
- Tilsett sukker under kraftig omrøring
- Tilsett askorbinsyre
- Hvis det er ønskelig med en finere og jevnere eplemost kan den presses gjennom et dørslag eller vi kan bruke en stavmikser
- Fyll eplemosen på rengjorte, varme glass og legg en liten bit kanelstang på toppen
- Sett på lokk og sett glassene til avkjøling
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar