onsdag 29. august 2012

Hjemmelaget eplemos


Epler av mange slag har vært dyrket i Norge i mange hundre år, allerede i 1380 omtales epledyrking i Hardanger i et dokument. Det var visstnok munkene som brakte med seg kunnskapen om epledyrking hit til landet i sin tid. 

Ingredienser:

1 kg epler
1/2 dl vann
350 gr sukker
1 liten bit kanelstang (kan sløyfes)
10 gr askorbinsyre


Fremgangsmåte:
  1. Eplene vaskes, skrelles, kjernehus fjernes og eplene deles i biter
  2. Kok eplene i vann til de moser seg
  3. Tilsett sukker under kraftig omrøring
  4. Tilsett askorbinsyre
  5. Hvis det er ønskelig med en finere og jevnere eplemost kan den presses gjennom et dørslag eller vi kan bruke en stavmikser
  6. Fyll eplemosen på rengjorte, varme glass og legg en liten bit kanelstang på toppen
  7. Sett på lokk og sett glassene til avkjøling



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar