(8 stk)
Ingredienser
2 ½ dl hvetemel
2 dl sammalt hvete grov
4 dl lettkokte havregryn
3 dl kokende vann
2 ss honning
1 ss lys sirup
1 ss bakepulver
2 ss smør, romtemperert (eller olivenolje – om du ønsker en
sunnere variant)
2 ss solsikkekjerner
3 ss tørka tranebær evt. Rosiner (kan sløyfes)
2 dl matyoghurt naturell
1 ts salt
Tilberedning
- Ha havregrynene i en bollen og slå det kokende vannet over. La hvile noen minutter.
- Sett ovnen på 200 grader
- Vei opp alle ingrediensene
- Ha de tørre ingrediensene og smør i en kjøkkenmaskin (foodprosesssor)og kjør til smøret er smuldret
- Tilsett havregrynet og yoghurt og kjør til en jevn deig, bør knas så lite som mulig.
- Form deigen til to runde leiver, 2 cm tykke
- Snitt leivene i 4 “kakestykker”
- Legg emnene på smurt plate eller bakepapir
- Stek midt i ovnen til de har en fin gyllen overflate (ca. 10 -12 min)
- Avkjøl på rist
- Bryt opp i trekanter – del i to og server med god ost og/eller syltetøy
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar