onsdag 29. august 2012

Verdens beste Scones





(8 stk)

Ingredienser
2 ½ dl hvetemel
2 dl sammalt hvete grov
4 dl lettkokte havregryn
3 dl kokende vann
2 ss honning 
1 ss lys sirup
1 ss bakepulver
2 ss smør, romtemperert (eller olivenolje – om du ønsker en sunnere variant)
2 ss solsikkekjerner
3 ss tørka tranebær evt. Rosiner (kan sløyfes)
2 dl matyoghurt naturell
1 ts salt


Tilberedning

  1. Ha havregrynene i en bollen og slå det kokende vannet over. La hvile noen minutter. 
  2. Sett ovnen på 200 grader
  3. Vei opp alle ingrediensene
  4. Ha de tørre ingrediensene og smør i en kjøkkenmaskin (foodprosesssor)og kjør til smøret er smuldret
  5. Tilsett havregrynet og yoghurt og kjør til en jevn deig, bør knas så lite som mulig.
  6. Form deigen til to runde leiver, 2 cm tykke
  7. Snitt leivene i 4 “kakestykker”
  8. Legg emnene på smurt plate eller bakepapir
  9. Stek midt i ovnen til de har en fin gyllen overflate (ca. 10 -12 min)
  10. Avkjøl på rist
  11. Bryt opp i trekanter – del i to og server med god ost og/eller syltetøy

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar