Den beste vaniljekremen
2,75 dl melk
1/4 vaniljestang eller 1/2 ts vaniljesukker
3 eggeplommer
60 g sukker
15 g hvetemel
15 g maismel
3 ss kremfløte
- varm melken opp til kokepunktet i en liten kjele.
- hvis du bruker vaniljestang, så ha den i melken og sett til side i 30 minutter slik at den setter smak.
- ha eggeplommene i en liten ildfast bolle. tilsett sukker og rør til det er lyst og kremaktig. sikt i mel og maismel og rør godt sammen til en jevn blanding
- ta ut vaniljestangen og kok opp melken igjen. hell den over eggeplommene og bland forsiktig. ha den tilbake i kjelen og kok opp under kraftig omrøring. la den småkoke i 2 minutter. rør hele tiden til det er fint og tykt.
- rør inn vaniljesukkeret hvis du skal bruke det og kremfløten. hell det i en bolle og legg plastfolie over og la det avkjøles i 2 timer før bruk.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar