onsdag 3. oktober 2012

Chili con carne


Ingredienser:

olje til fresing
400-500 g kjøttdeig
2 rødløk
1 rød chili
1 rød paprika
3 kinesisk hvitløk
500 g hele tomater uten skinn
50 g tomatpuré
tabasco
1 ts kummin
1 ts oregano
1 ts chilipulver

20 g mørk sjokolade
salt
pepper

1 boks chilibønner eller røde bønner
1 boks maiskorn


Slik gjør du;
  • Stek kjøttet i olje på sterk varme
  • Ha det over i en stor kjele, gjerne støpejernsgryte hvis du har
  • Skjør løk i terninger, og snitt opp grønnsakene. Skjær også hvitløken og chili i tynne skiver
  • Bland alt i kjelen og bland godt.
  • Tilsett krydderne, tomatene, pureen, tabascoen, sjokoladen og kok på svak varme i minst 1 time
  • Bland inn mais og bønnene de siste 10 minuttene før servering


Server gjerne med en rømmeklatt og jalapeno hvis du ønsker retten sterkere.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar