mandag 15. oktober 2012

Gratinert blomkål med bacon




Ingredienser:

2 store blomkålhoder 
250 g revet ost

2 ss smør
4 ss mel
5 dl helmelk
salt
pepper
revet muskatnøtt


1 pk bacon
spekeskinke
persille

Slik gjør du;

  • Rens blomkålhodene og skyll
  • Kok opp lettsaltet vann og ha i blomkålhodene. La de koke i ca 10 minutter
  • Lag hvit saus, smelt smør i en kjele og rør inn melet
  • Spe på med melk i en tynn ståle mens du rører rundt, pass på at sausen ikke blir for tynn
  • Smak til med salt, pepper og muskatnøtt
  • Ha 100 g revet ost i sausen og rør til sausen er gjevn
  • Legg blomkålhodene i en ildfast form, hel eller delt opp i små biter
  • Hell over ostesausen og dryss resten av osten på toppen
  • Stek i ovnen, 200 grader i ca 10-15 min


Server med spekeskinke, bacon og fersk persille.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar