Ingredienser:
2 store blomkålhoder
250 g revet ost
2 ss smør
4 ss mel
5 dl helmelk
salt
pepper
revet muskatnøtt
1 pk bacon
spekeskinke
persille
Slik gjør du;
- Rens blomkålhodene og skyll
- Kok opp lettsaltet vann og ha i blomkålhodene. La de koke i ca 10 minutter
- Lag hvit saus, smelt smør i en kjele og rør inn melet
- Spe på med melk i en tynn ståle mens du rører rundt, pass på at sausen ikke blir for tynn
- Smak til med salt, pepper og muskatnøtt
- Ha 100 g revet ost i sausen og rør til sausen er gjevn
- Legg blomkålhodene i en ildfast form, hel eller delt opp i små biter
- Hell over ostesausen og dryss resten av osten på toppen
- Stek i ovnen, 200 grader i ca 10-15 min
Server med spekeskinke, bacon og fersk persille.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar