mandag 8. oktober 2012

Kanelsnurrer


Ingredienser

Deig:
(ca 12-16 boller)

1 kg hvetemel
5 dl h-melk
150 g sukker
15 g salt
15 g kardemomme
1 egg
50 g fersk gjær
150 g smør i terninger


Fyll:
125 g mykt smør
125 g sukker
2 ss kanel


Slik gjør du;
  • Ha alle ingrediensene i en bakebolle, unntatt smøret
  • La det elte i ca 15 minutter. Det er ikke nødvendig å varme opp melken eller løse opp gjæren da maskinen jobbe dette godt inn
  • Tilsett smøret og elt i ytterligere 15 minutter til deigen er smidig og glatt
  • Dekk bollen med plastfolie og la den heve i halvannen time
  • Strø mel på arbeidsbenken og kjevle ut deigen til en rektangel på ca 40X50 cm
  • Bland romtemperert smør, sukker og kanel i en bolle og smør det utover deigen
  • Brett en tredjedel av deigen inn mot midten, og brett den andre siden over igjen sånn at du får 3 lag.
  • Kjevle deigen til ca 30x60
  • del opp i strimler, snurr den og lag en "knute"
  • Sett bollene på et stekebrett, dekk til med folie og la de heve i 1 time
  • Pensle med sammenvispet egg med melk, strø perlesukker på og stek i ca 20 minutter på 175 grader


TIPS: LEGG NOEN EPLESTRIMLER SAMMEN MED KANEL, SUKKER OG SMØRET FØR DU BRETTER LAGENE SAMMEN. SNURRENE BLIR SAFTIGE OG FRISKE OG VIL GARANTERT FALLE I SMAK HOS ALLE. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar