Ingredienser
Deig:
(ca 12-16 boller)
1 kg hvetemel
5 dl h-melk
150 g sukker
15 g salt
15 g kardemomme
1 egg
50 g fersk gjær
150 g smør i terninger
Fyll:
125 g mykt smør
125 g sukker
2 ss kanel
Slik gjør du;
- Ha alle ingrediensene i en bakebolle, unntatt smøret
- La det elte i ca 15 minutter. Det er ikke nødvendig å varme opp melken eller løse opp gjæren da maskinen jobbe dette godt inn
- Tilsett smøret og elt i ytterligere 15 minutter til deigen er smidig og glatt
- Dekk bollen med plastfolie og la den heve i halvannen time
- Strø mel på arbeidsbenken og kjevle ut deigen til en rektangel på ca 40X50 cm
- Bland romtemperert smør, sukker og kanel i en bolle og smør det utover deigen
- Brett en tredjedel av deigen inn mot midten, og brett den andre siden over igjen sånn at du får 3 lag.
- Kjevle deigen til ca 30x60
- del opp i strimler, snurr den og lag en "knute"
- Sett bollene på et stekebrett, dekk til med folie og la de heve i 1 time
- Pensle med sammenvispet egg med melk, strø perlesukker på og stek i ca 20 minutter på 175 grader
TIPS: LEGG NOEN EPLESTRIMLER SAMMEN MED KANEL, SUKKER OG SMØRET FØR DU BRETTER LAGENE SAMMEN. SNURRENE BLIR SAFTIGE OG FRISKE OG VIL GARANTERT FALLE I SMAK HOS ALLE.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar