1/2 appelsin, riv kun det oransje
1 ss appelsinjuice
1 ss limesaft
4 dl fløte
1/2 dl melk
5 eggeplommer
75 g sukker
2 små kanelstenger
sukker til glasering
Slik gjør du;
- Kok opp fløte, melk, halvparten av sukkeret, kanel og appelsinskall
- Skru ned varmen og la fløtemelken trekke i 20 minutter
- Visp eggeplommer sammen med resten av sukkeret
- Kok fløtemelken opp på nytt
- Sil den over eggeplommene mens du visper
- Sil blandingen og fyll den i passende porsjonsformer
- Bak crema catalanen i ovn ved 95 grader i ca. 50 minutter eller til massen har satt seg
- Steketiden kan variere med formens størrelse
- Avkjøl og dryss overflaten med et tynt lag sukker før du karamelliserer med en creme brule-brenner rett før servering
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar