tirsdag 16. oktober 2012

Crema Catalana



Ingredienser:

1/2 appelsin, riv kun det oransje
1 ss appelsinjuice
1 ss limesaft
4 dl fløte
1/2 dl melk
5 eggeplommer
75 g sukker
2 små kanelstenger
sukker til glasering

Slik gjør du;


  • Kok opp fløte, melk, halvparten av sukkeret, kanel og appelsinskall
  • Skru ned varmen og la fløtemelken trekke i 20 minutter
  • Visp eggeplommer sammen med resten av sukkeret
  • Kok fløtemelken opp på nytt
  • Sil den over eggeplommene mens du visper
  • Sil blandingen og fyll den i passende porsjonsformer
  • Bak crema catalanen i ovn ved 95 grader i ca. 50 minutter eller til massen har satt seg
  • Steketiden kan variere med formens størrelse
  • Avkjøl og dryss overflaten med et tynt lag sukker før du karamelliserer med en creme brule-brenner rett før servering

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar