tirsdag 30. oktober 2012

Gresskarsuppe




Ingredienser;

450 g gresskarkjøtt
2 store purreløk
1 løk
litt vann
3 dl melk
5 dl kyllingkraft
10 blader frisk basilikum, grovhakket
en god klype muskatnøtt
godt med salt og nykvernet pepper, gjerne litt finhakka chili og litt safran
30 g smør
2-3 ss kremfløte
1 håndfull gresskarfrø


Fremgangsmåte;

  • Fjern frø og marg. Kutt kjøttet i terninger. Skjær bort det grønne på purren, legg til side, skjær det hvite i tynne skiver. Kutt løken i terninger
  • Ha gresskar, purre og løk i en kjele sammen med litt vann slik at bunnen er dekket.
  • Legg på lokk, la småkoke over svak varme til grønnsakene er møre.
  • Rør av og til slik at de ikke brenner seg fast i bunnen.
  • Lag purre av massen med en stavmikser eller kjør i en foodprocessor
  • Hell tilbake i pannen og tilsett melken, kyllingkraften, basilikum og muskatnøtt.
  • Varm opp og smak til med salt og pepper.
  • Finhakk det grønne på purren. Smelt smøret i en panne og fres til purren blir myk.
  • Tilsett i suppen sammen med kremfløte
  • Smak til med en god skvett konjakk
  • Dryss over gresskarfrø som du har ristet i ovnen på 200 grader med salt og olje i ca 10-15 minutter
Tips til Halloween: Ha i nudler eller makaroni i suppen. Gresskarskallet kan brukes til lykt, ved å skjære ut øyne, nese og munn. Sett et lys i midten av skallet og dekk til "topplokket" med aluminiumfolie. Perfekt å sette ved inngangen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar