1 stk blomkål
3 dl kantareller
1/2 dl purreløk i små biter
1 stk sjalottløk
60 g smør
60 g hvetemel
1 liter kyllingkraft og kokevann (60/40)
2 dl matfløte
6 skiver bacon
Kruspersille
Basilikum
Salt, pepper, muskat, konjakk eller calvados
Fremgangsmåte:
· Kok blomkålhodet helt uten å ta av blader og stilk – la det trekke til det er så vidt mørt (det er mye smak i stilk og blader)
· Ta opp blomkålen og la den renne av, sett til side kokevannet
· Kutt opp bacon og sprøstek – legg til sides på kjøkkenpapir
· Kutt opp løk og blansjer kantarellene
· Fres sjalottløken i smøret og tilsett mel til en glatt jevning l, spe med kraften, rør godt og gi et oppkok. La dette trekke i 10 – 15 minutter.
· Smak til med krydder og konjakk
· Legg kantarellene i suppen, la de trekke til de er varme
· Legg pene blomkålbuketter i suppetallerkener, hell over suppe, garner med urter og sprøstekt bacon
· Server med godt brød og smør
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar