tirsdag 11. september 2012

Høstchutney



til ca 2 kg

Godt til kaldt kjøtt og ost.

Ingredienser

500 g plommer
500 g pærer med skall
500 g epler med skall
250 g rosiner
250 g løk
5 dl eplecidereddik
finrevet skall og saft fra 1 appelsin
finrevet skall og saft fra ½ sitron
340 g brunt sukker
¼ ts malt kanel
¼ ts malt ingefær
¼ ts malt nellik



Framgangsmåte


1. Del frukten og løken opp i små biter, skallet skal være på

2. Ha frukt, løk appelsinskall. sitronskall og eddik i en kjele og kok opp

3. La det småkoke til frukten er myk, ca 20 min

4. Rør av og til

5. Rør sukker og krydder inn over svak varme til sukkeret er oppløst

6. La alt småkoke til chutneyen er tykk og det ikke er mer væske

7. Øs chutneyen på varme, rene, tørre glass og pass på at det ikke blir noen luftlommer

8. Sett på tett lokk

9. Lagres tørt, mørkt og kjølig i 2 mnd før bruk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar