Familien fikk en idè og spurte kokken lello, Roberto Linguanotto om han kunen lage en dessert av ingrediensene sønnen hadde fått. Lello forsvant på kjøkkenet, tok frem fingerkjeks som han dyppet i kaffe og blandet med Zablagionen. Til slutt drysset han kakaopulver på toppen. Voila så var tiramisuen oppfunnet..
lag først fingerkjeks......
FINGERKJEKS – Savoiardo
Ingredienser:
2 eggehviter
50 g sukker
2 eggeplommer
45 g potetmel
30 g siktet hvetemel
Tilberedning:
I stekeovnen ved 200 grader i ca. 5 – 8 minutter.
· Visp eggehvitene og halvparten av sukkeret til stivt skum.
· Visp eggedosis av eggeplommene og resten av sukkeret.
· Bland eggedosis og eggehviter.
· Sikt i melet og bland forsiktig.
· Dekk stekeplaten med bakepapir, sprøyt massen i ca. 5 cm lange striper og stek kjeksene, de skal ha en lys gyllen brunfarge
Tiramisu
Inngredienser:
20 lady fingers eller savoiardi
4 eggeplommer
100 g melis
1 vaniljestang
500 g mascarpone, italiensk ferskost
1 dl fløte
3-4 dl sterk kaffe, avkjølt
en god dasj eller to med marsala eller brandy
kakaopulver
Fremgangsmåte:
- Pisk eggeplommer, melis og frøene fra vaniljestangen til en lys og tykk eggedosis.
- Visp sammen mascarpone og fløte. Blandingen skal bli glatt og klumpfri, men ikke visp for lenge.
- Vend eggedosisen inn i mascarponeblandingen med en slikkepott.
- Bland ønsket smak sammen med kaffen.
- Dypp kjeksen i blandingen.
- Legg mascarponekrem og dynket kjeks lagvis i et serveringsfat eller porsjonsskåler, (glass kan også brukes) avslutt med et lag mascarponekrem.
- Dekk med plastfilm og sett desserten i kjøleskapet til den skal spises.
- Sikt over kakao rett føre servering.
Tips:
Likør kan erstattes med kaffe-sirup, prøv mandel, hasselnøtt, karamell eller kanel...
Pynt kaken med masse revet sjokolade, friske bringebær og peppermynteblader.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar