onsdag 19. september 2012

Hjortebiff med potet&sellerimos, rødvinspære og tyttebærsaus


Ingredienser:

2 hjortebiff (400-450g)
salt
pepper
frisk timian
smør
olje
2 hvitløksfedd

(kantareller)


  • Del fileten i biffer på ca 200 g. La de ligge på kjøkkenbenken til de blir rom-temperert før de stekes
  • Forvarm stekeovnen på 160 grader
  • Gni biffene inn med salt, pepper og timian
  • Varm smør i en stekepanne sammen med litt olje og la det bli nøttebrunt før du legger i biffene 
  • Stek biffene sammen med hvitløksfedd til de har fått en stekeskorpe og stek de videre i ovnen i ca 5-7 minutter, avhengig av tykkelsen
  • La kjøttet hvile i minst 15 min før servering
Stek gjerne litt av høstens kantareller for å sette mer smak på sjyen som skal i sausen.



potet og sellerimos:


3 Poteter
1/3 Sellerirot
2 fedd hvitløk, knust
Smør (etter smak)
Melk (eller fløte)
Salt og pepper

  • Skrell poteter og sellerirot og kutt dem i like store terninger. 
  • Ha poteter, sellerirot og hvitløk i en gryte. Fyll vann til det står nesten over innholdet. Tilsett salt.
  • Kok til grønnsakene er møre, ta gryten av platen og tøm av vannet.
  • Tilsett smør og litt melk (fløte) og mos med en stapper til ønsket konsistens.
  • Sett gryten tilbake på kokeplaten og spe med melk(fløte) til mosen har ønsket tykkelse.
  • Gi mosen et oppkok.
  • Salt og pepper etter smak.

Rødvinspære:


2 pære
2 dl vin
1 ss honning eller sukker
1 kanelstang
1 stjerneanis

  • Skrell pærene og ta ut kjernen
  • Bland rødvin, vann og sukker i en kjele, kok opp 
  • Ha pærene i og la de koke i 15 minutter, eller til de er møre


Tyttebærsaus:

sjy fra biffen
2 ts tyttebærgele
salt
pepper
3 dl fløte
50 g smør


  • Sil sjyen fra stekepanna over i en kjele
  • Ha i smør og fløte. Gi det et oppkok
  • Smak til med tyttebærgele og krydre med salt og pepper
  • La det sausen småkoke i 5-10 minutter under omrøring

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar