Ingredienser:
2 hjortebiff (400-450g)
salt
pepper
frisk timian
smør
olje
2 hvitløksfedd
(kantareller)
- Del fileten i biffer på ca 200 g. La de ligge på kjøkkenbenken til de blir rom-temperert før de stekes
- Forvarm stekeovnen på 160 grader
- Gni biffene inn med salt, pepper og timian
- Varm smør i en stekepanne sammen med litt olje og la det bli nøttebrunt før du legger i biffene
- Stek biffene sammen med hvitløksfedd til de har fått en stekeskorpe og stek de videre i ovnen i ca 5-7 minutter, avhengig av tykkelsen
- La kjøttet hvile i minst 15 min før servering
Stek gjerne litt av høstens kantareller for å sette mer smak på sjyen som skal i sausen.
potet og sellerimos:
3 Poteter
1/3 Sellerirot
2 fedd hvitløk, knust
Smør (etter smak)
Melk (eller fløte)
Salt og pepper
- Skrell poteter og sellerirot og kutt dem i like store terninger.
- Ha poteter, sellerirot og hvitløk i en gryte. Fyll vann til det står nesten over innholdet. Tilsett salt.
- Kok til grønnsakene er møre, ta gryten av platen og tøm av vannet.
- Tilsett smør og litt melk (fløte) og mos med en stapper til ønsket konsistens.
- Sett gryten tilbake på kokeplaten og spe med melk(fløte) til mosen har ønsket tykkelse.
- Gi mosen et oppkok.
- Salt og pepper etter smak.
Rødvinspære:
2 pære
2 dl vin
1 ss honning eller sukker
1 kanelstang
1 stjerneanis
- Skrell pærene og ta ut kjernen
- Bland rødvin, vann og sukker i en kjele, kok opp
- Ha pærene i og la de koke i 15 minutter, eller til de er møre
sjy fra biffen
2 ts tyttebærgele
salt
pepper
3 dl fløte
50 g smør
- Sil sjyen fra stekepanna over i en kjele
- Ha i smør og fløte. Gi det et oppkok
- Smak til med tyttebærgele og krydre med salt og pepper
- La det sausen småkoke i 5-10 minutter under omrøring
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar