torsdag 13. september 2012

Kjøttsuppe



Det finnes like mange oppskrifter på kjøttsuppe som det finnes matglade, en hver familie har sin vri som er den “beste i verden”. Denne oppskriften er gått i arv fra mor til datter i noen generasjoner og er akkurat slik vi vil at den skal være for at gode barndomsminner fra kjøkkenet kommer fram i dagen.

Helt enkelt, du trenger:

½ - 1 kg ferskt suppekjøtt av storfe (Høyrygg eller Mørbrad)

4 Poteter

3 Gulrøtter

1 liten purreløk

En liten kålrot (kan sløyfes)

1 liten hodekål

Salt og pepper

(evt. Suppeboller eller medisterpølse)



Slik gjør du;

  • Skyll kjøttet i kaldt vann 
  • Ha det i en romslig kjele, fyll på kaldt vann så kjøttet dekkes med god margin 
  • Kok opp og skum av 
  • Skru ned plata og ha på lokk, la kjøttet trekke i ca.1,5 time og ta det opp til avkjøling – del i terninger 
  • Del grønnsaker i terninger og legg i kjøttkrafta 
  • Kok opp, og la trekke i ca. 20 minutter (sjekk om de er møre) 
  • Ha i kjøtt og suppeboller/medisterpølse i terninger og la trekke til det er gjennomvarmt 
  • Smak til med salt og pepper. 

PS. Mengden er beregnet til en god porsjon og er nok til 4 – 6 personer, er du heldig så blir det litt igjen til kvelds også.

Server med godt flatbrød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar