Helt enkelt, du trenger:
½ - 1 kg ferskt suppekjøtt av storfe (Høyrygg eller Mørbrad)
4 Poteter
3 Gulrøtter
1 liten purreløk
En liten kålrot (kan sløyfes)
1 liten hodekål
Salt og pepper
(evt. Suppeboller eller medisterpølse)
Slik gjør du;
- Skyll kjøttet i kaldt vann
- Ha det i en romslig kjele, fyll på kaldt vann så kjøttet dekkes med god margin
- Kok opp og skum av
- Skru ned plata og ha på lokk, la kjøttet trekke i ca.1,5 time og ta det opp til avkjøling – del i terninger
- Del grønnsaker i terninger og legg i kjøttkrafta
- Kok opp, og la trekke i ca. 20 minutter (sjekk om de er møre)
- Ha i kjøtt og suppeboller/medisterpølse i terninger og la trekke til det er gjennomvarmt
- Smak til med salt og pepper.
PS. Mengden er beregnet til en god porsjon og er nok til 4 – 6 personer, er du heldig så blir det litt igjen til kvelds også.
Server med godt flatbrød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar