VI ROCKER OPP NASJONALRETTEN!
Øl er vanlig drikke til fårikål, så hvorfor ikke koke fårikålen i øl? Så vi gjorde nettopp det; bytta ut vannet med en blanding mellom pils og bayer, la mandelpotetene i bunnen på kjelen og resten i lag oppå, helte på ølet og lot det koke til kjøttet var mørt. Og smaken - står til gull! Potene får en fantastisk konsistens og smaken på kålen ble uovertruffen.
Fårikålens festdag! Denne dagen har vært feiret siste torsdag i september siden 1997, en ny tradisjon som vi oppfordrer til å ta vare på.
Ingredienser:
2 kg fårekjøtt eller lammekjøtt med bein, gjerne lammebog
2,5 kg hodekål
15 svarte, hele pepperkorn
½ dl hvetemel (kan sløyfes)
salt etter smak
3 dl øl - 2 dl bayer og 1 dl pils (bruk så mye at det dekker potetene)
½ dl hvetemel (kan sløyfes)
salt etter smak
3 dl øl - 2 dl bayer og 1 dl pils (bruk så mye at det dekker potetene)
Mandelpoteter
Framgangsmåte:
Framgangsmåte:
- Hodekålen deles i skalker/båter
- Legg potetene i bunnen på kjelen
- Legg kjøtt og kål lagvis i en kjele
- Dryss hvetemel, salt og hel pepper mellom lagene
- Hell på øl og la det hele koke til kjøttet er mørt, det kan gjerne ta ca. 2 timer, alt etter hvilken kvalitet det er på fårekjøttet
- Pass på så det ikke koker tørt, se til at potetene er dekt med væske. Det kan bli nødvendig å etterfylle
- Skum av overflødig fett og skum som legger seg på toppen
potet i bunnen ? den var ny, potene vil vel bli helt moset etter at de har kokt i 2-3 timer ?
SvarSlett