Ingredienser:
Kalkunbryst (800-950g)
3 gulrøtter
1 løk
1 fennikel
tørkede aprikoser
marinade:
Juice fra 1-2 appelsiner
2 hvitløkfedd
1 ss honning
pepper
0,5 dl olivenolje
1/2 ts estragon
3 ss masala
- Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle og pisk godt sammen, legg fileten i en pose
- Hell på marinaden og masser den godt inn i kjøttet. Lukk posen godt og legg i kjøleskap i minst 4 timer, helst natten over
- Stek kalkunbrystet i en varm stekepanne til det har fått en fin stekeskorpe
- Ha den så i ovnen på 180 grader og bruk en kjernetemperaturmåler under steking- kjernetemperaturen skal være 70-72 grader
- La brystet hvile lunt i 10- 15 minutter før du deler opp
Saus:
sjy fra kulkunbrystet
50 g smør
3 dl fløte
1 dl eplejuice
salt
pepper
smak til med soyasaus
- Sil sjyen fra kjøttet og kok opp sammen med resten av ingrediensene
- Smak til med soyasaus- kan også bruke rognebærgele eller tyttebærgele
Server med wokede grønnsaker og tørkede aprikoser
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar